examen nhoc
Soorten examens

Online examens

Vanaf nu is het nog gemakkelijker om je examen af te leggen! Dankzij onze toegankelijke online examenmodule kies je zelf waar en wanneer je voor je diploma gaat. Deze evaluatievorm is onze gebruikelijke examenmethode.

Je plant het online examen gemakkelijk zelf in via de eCampus. Je voorziet dan zelf een volledig opgeladen laptop, tablet of smartphone om je examen mee af te leggen.

Wil je meer weten over de planning, het verloop en de praktische kant van je online examen? Bekijk dan de rubriek 'Examen & Diploma' bij de veelgestelde vragen of kom eens langs bij ons secretariaat.

Alternatieve examenvormen

Alle opleidingen beschikken over een online examen tenzij de docent het examen nog moet publiceren of tenzij er een alternatief (offline) examen beschikbaar is. Bovendien gebruiken we voor bepaalde opleidingen andere examenvormen:Offline theorie-examen

Hierbij leg je het examen af op onze locatie in Breda. De vestiging in Breda is bijna elke werkdag geopend, maar je dient wel een afspraak te maken voor het examen.

Voor steeds meer opleidingen is er een online examen via ons platform eCampus beschikbaar. In dat geval is het een meerkeuzetoets en zie je na afloop meteen of je geslaagd bent. Zeker weten dat het examen voor jouw opleiding online beschikbaar is? Neem dan contact met ons op!


Eindopdracht

In plaats van een theorie-examen, maak je een eindopdracht. Hierin bewijs je dat je de kennis van de opleiding onder de knie hebt. Dit is vaak geheel vanuit huis te doen.

Het is ook mogelijk dat de afronding van je opleiding bestaat uit een theorie-examen én een eindopdracht. Beide onderdelen gehaald? Dan heb je je diploma in de pocket!

Geen examen

Bij ons heb je helemaal zelf de keuze of je je examen aflegt! Je hebt dus ook de mogelijkheid om geen examen te doen, bijvoorbeeld wanneer je de opleiding puur uit interesse volgt. Het is altijd mogelijk een bewijs van inschrijving te krijgen.


Klaar voor je examen?

Wanneer je de leerstof helemaal onder de knie hebt, is het tijd om je examen af te leggen. Alle informatie over het examen vind je op ons studentenplatform eCampus.

Leg het online examen af

Op je eCampus plan je eenvoudig je examen in. Doe dat minstens twee weken van tevoren. Wij verwerken binnen 48 uur jouw examenaanvraag en sturen je een bevestiging. Hierin vind je alle details van jouw examen.

 

Log in op de eCampus

Surf op je geplande examenmoment naar de eCampus. Gebruik bij voorkeur Google Chrome om naar onze website te surfen. Log vervolgens in op je persoonlijke profiel en klik in het linkermenu op ‘Mijn cursussen’.

Selecteer je opleiding

Selecteer op het geplande tijdstip van je examen de opleiding waarvan je het examen wil afleggen. Controleer nog snel even de stabiliteit van je internetverbinding en leg je cursusmateriaal aan de kant.

Start je examen

Klik vervolgens op de groene knop om het examen te starten. Zorg ervoor dat je microfoon en camera aan staan en accepteer de algemene voorwaarden. Je examen gaat van start, veel succes!

Wanneer slaag je?

Om te slagen voor je online examen, heb je een score van minstens 60% nodig. Verloopt je examen volgens een alternatieve evaluatiemethode? Dan vind je de evaluatiecriteria op de cursuspagina van jouw opleiding of via eCampus.

Na je online examen verschijnt je resultaat onmiddellijk in de online examenmodule. Bij alternatieve evaluatiemethodes duurt het gemiddeld drie weken tot de docent je examen heeft verbeterd en de resultaten bekend zijn. Zodra je resultaten beschikbaar zijn, verschijnen ze in je eCampus!

Geslaagd? Gefeliciteerd!

We bezorgen jouw welverdiende diploma zo snel mogelijk per post. Bovendien verschijnt je diploma ook in de eCampus. Zo ga je meteen professioneel aan de slag met al je nieuwe kennis en vaardigheden!

Onbeperkt herkansen

Kwam je net een paar punten te kort? Neem de lesstof dan nog eens door en plan na 30 dagen kosteloos een herexamen in! Lees ons examenreglement voor meer informatie.

interestsCarouselHeader