NHOC sportaanbod: welke opleiding past het best bij jou?

07/02/2019 Bob van Dongen

Sporten speelt een belangrijke rol  in onze maatschappij. We zijn met ons allen steeds bewuster als het gaat om voldoende beweging. Niet zo gek ook, steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst het belang van sporten uit. Voor zowel lichaam als geest is een goede sportsessie bevorderend. Daar zijn wij bij NHOC ons ook bewust van. Daarom bieden wij verschillende beroepsgerichte sportopleidingen aan. Maar welke sluit het best bij jouw wensen aan?
 

Sportcoaching opleidingen

Mensen gaan meer en meer sporten. Ze trekken die stoffige hardloopschoenen uit de kast, kopen nieuwe tennisbalen of een nieuwe fitnessoutfit. Vol goede moed gaan ze er tegenaan. Maar wat de meesten vergeten, is dat het vasthouden van motivatie een behoorlijke uitdaging is. Ook het opstellen van een goed sportschema is een vak apart. Het inschakelen van een sporttrainer of -coach is dan ook geen overbodige luxe. NHOC biedt verschillende coaching opleidingen om sporters gemotiveerd en doelgericht te houden.
 
Hoe haal je het beste uit sporters? Motiveren en adviseren zijn belangrijke begrippen. Je leert tijdens deze studie hoe je mensen zowel  individueel als in groepsverband motiveert en aanstuurt. Daarnaast leer jij de beste talenten scouten. Word de beste coach die jouw voetbalclub ooit heeft gekend!
 
Wil jij je omscholen tot personal coach? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou. Leer hoe je op maat gemaakte trainingsschema’s opstelt voor jouw cliënten en ze motiveert. Ook leer je naast coachingstechnieken over de werking van het lichaam in beweging en het gebruik van verschillende sportapparatuur.
 
De opleiding Sportpsychologie richt zich echt op de mindset van de sporter. Hoe vind je de juiste concentratie? Welke rol spelen emoties en gevoelens? Hoe bevorder je teambuilding? Onder begeleiding van  een ervaren sportpsycholoog leer je alles over de psychologische aspecten die komen kijken bij sporten.
 

Sportfysiek opleidingen

Een gezonde sportgeest hangt samen met een goed fysiek. Een gezond sporterslichaam is gebaat bij een goede opbouw en structuur van sportactiviteiten. Zo voorkom je namelijk blessures en train je evenwichtig verschillende spiergroepen. Daarnaast speelt voeding een belangrijke rol. Of mensen nu willen afvallen of gaan voor gerichte spieropbouw. Tot slot is het regelmatig masseren van een sportlichaam belangrijk. Ben jij meer geïnteresseerd in de lichamelijke aspecten van sporten? En wil je een opleiding volgen die zich vooral daarop richt? Bekijk dan de volgende opleidingen.
 
Tijdens deze opleiding kijk je gericht naar de invloed van verschillende fysieke inspanningen op het lichaam en hoe deze bijdragen aan sportprestaties. Leer over het totale effect van sporten op het menselijk lichaam en krijg onder de knie hoe je gerichte sporttesten en -trainingen ontwikkelt.
 
Anatomie en fysiologie zijn de ultieme combinatie voor een goede fitnessinstructeur. Tijdens deze studie verdiep jij je hier dan ook helemaal in. Je leert over cardio en kracht en hoe je blessures herkent, voorkomt en verhelpt. Ook  doe je kennis op over de juiste voeding en drank.
 
Verdiep jezelf in basis anatomie, spieren sportletsel. Leer verschillende sportmassagetechnieken beheersen en over het vinden van  je eerste cliënten.
 
Een juiste voeding is minstens zo belangrijk als de juiste beweging bij het behalen van doelen. Leer onder meer over: energieleverende voedingsstoffen, vitaminen & mineralen en spijsvertering & stofwisseling. Wat is de juiste voeding voor de krachtsporter en voor de duursporter? Word professioneel sportvoedingsadviseur!
 
Wil jij je specifiek richten op yoga? Slim inspelen op de groeiende markt van deze sporttak? Ga dan aan de  slag met onze opleiding Yogadocent! Je kunt je ook specifiek richten op het leren van yoga aan kinderen. Schrijf je dan in voor onze studie Kinderyoga (thuis).
 
Mocht je nu nog geen keuze kunnen maken tussen bovengenoemde opleidingen, dan biedt onze allround sportopleiding misschien wel dé uitkomst. Wanneer je je inschrijft voor deze opleiding verdiep je je zowel in het fysiek als de sportgeest. Door verschillende modules te volgen, word je breed opgeleid tot allround sport en bewegingscoach.
 
 

Sportmarketing en -management

Tot slot biedt NHOC sportopleidingen die zich richten op marketing en management.
 
In de sportwereld is er een behoorlijke cashflow. Goede marketing is daarom van groot belang. Wil jij jouw sportpassie combineren met jouw marketingtalent? Start dan met deze thuisstudie en behaal jouw beroepsdiploma!
 
Wil jij graag werken in de wereld van sport? Tijdens deze opleiding leer je hoe je professioneel sportevenementen opzet of uit handen neemt van organisaties en bedrijven. Begin als zelfstandige en leer hoe je je eerste cliënten vindt. Of ga in loondienst aan de slag als sportmanager.
 
Maak van jouw passie je beroep! Start met een van onze sportopleidingen en investeer niet alleen in jezelf, maar ook in de gezondheid van jouw toekomstige cliënten!previousLabel

Zo kom je af van eetflops

nextLabel

10 studietips voor onze studenten

relatedCourses


Personal Coach

Eindelijk iets doen wat je echt leuk vindt? Kies nu voor jezelf.

Sportvoedingsadviseur

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

Yoga Docent

Succesvol en met plezier je felbegeerde diploma halen?

Sport Bewegingscoach Allround

Wil jij van je hobby je beroep maken en mensen bewuster leren leven? Een nieuwe carrière?

Fitnessinstructeur

Wil jij je passie voor fitness en kennis van beweging omzetten in een professionele baan?

studyCategories


Sport

Gezondheidszorg & Welzijn

Evenwichtig Leven

Coaching

blogTags


SportSportenSportopleidingenSportcursusSportcoachSportfysiologieSportpsychologieBeroep

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0